Tannfyllinger - Lillesand Tannlegesenter
BESTILL TIME
37 27 05 12 Man 08 – 16|Tir – Tor 08 – 16|Fre  08 – 15

Tannfyllinger

Fyllinger legges for å erstatte tapt eller ødelagt tannsubstans, som ved for eksempel et hull, en sprekk i tannen eller en fraktur. Til tannfylling bruker vi bare tannfargete materialer som kompositter og glassionomerer. I de fleste tilfellene benytter vi kompositter. Dette er materialer som består av plast i kombinasjon med et keramisk materiale. Vi kan velge blant flere farger slik at resultatet blir mest mulig likt tannens opprinnelige farge. Noen ganger kan det være behov for å kombinere ulike farger for å kunne få et resultat som er mest mulig likt nabotennene. Fyllingen slipes til, pusses og poleres slik at den blir glatt og får en fasong som passer i bittet og gir tanna tilbake sin opprinnelige utforming.

 

Forbud mot å bruke amalgam i Norge

I Norge har det i praksis vært forbud mot å benytte amalgam i tennene siden 1. januar 2008. Allerede i 2003 anbefalte Helsedirektoratet at amalgam ikke skulle være førstevalg som fyllingsmateriale. Nå brukes ikke amalgam lenger som fyllingsmateriale i Norge, men det er fortsatt i bruk i de fleste andre land. Mange har fortsatt amalgamfyllinger i tennene. De fleste har ingen plager fra dette, og det er heller ingen grunn til å skifte ut vellfungerende amalgamfyllinger. Om det er ønske å skifte en amalgamfylling av estetiske grunner, kan vi som regel skifte fyllingen til en tannfarget fylling eller en krone.

Fylling og rehabilitering av tenner med store skader

Dersom tannskaden er stor kan det være vanskelig eller umulig å utføre en tilfredsstillende rehabilitering av tanna med en vanlig tannfylling. For å få et godt resultat må tanna repareres med en porselensfylling (porselensinnlegg) eller en ny tannkrone. Etter at tanna er slipt til, må det tas et avtrykk av tanna slik at den ødelagte delen kan lages i porselen og så «limes» fast i tanna. Dette får vi laget hos en tanntekniker og det monteres på tanna noen dager senere. Les mer om tannkroner her.

Behovet for en slik løsning vurderer vi i hvert enkelt tilfelle i samarbeid med deg. Uansett hvilket materiale vi benytter er det viktig for oss å gjøre erstatningen så naturlig som mulig.

Bestill tannlegetime

  Personalia

  Har du vært kunde tidligere?

  Er du student?

  Ønsket time?

  Ønsket dag:

  Ønsket tid:

  Ønsket behandler:

  Hva gjelder det?