Hjelp ved tannlegeskrekk - Lillesand Tannlegesenter
BESTILL TIME
37 27 05 12 Man 08 – 16|Tir – Tor 08 – 16|Fre  08 – 15

Hjelp ved tannlegeskrekk

Det er ikke lett å gå til tannlegen for alle. Noen mennesker har odontofobi, også kalt tannlegeskrekk. Det vanskeligste for deg med tannlegeskrekk er kanskje det å oppsøke en tannlege. Vi her på Lillesand tannlegesenter ønsker å hjelpe deg som sliter med dette. Vi har tatt flere kurs for å bedre forstå hvordan de med tannlegeskrekk har det, og vil hjelpe på dine premisser. Det er veldig viktig at du kan stole på tannlegen din. Derfor brukes det tid på å bli kjent i starten og det gjøres ikke noen behandling på det første møte. Deretter lager vi en plan sammen om hvordan vi skal gjøre det videre. Noen ganger må vi møtes mange ganger før du er klar for noen behandling. Vi tar steg for steg sammen, slik at du hele tiden føler du har kontroll. Vi er opptatt av å gi god informasjon og at behandlingen er smertefri.

Vi kan også bruke beroligende medikamenter under behandlingen, hvis det er ønskelig.

 

Sedasjon

Sedasjon er kort fortalt avslapning. Sedasjon under tannbehandling kan være til stor hjelp for de med tannlegeskrekk. Det kan også være til hjelp hos pasienter med dårlig svelgerefleks, uttalt brekningsrefleks, følsomme tenner eller lav smerteterskel. Det er ulike typer sedasjon. Hos oss tilbyr vi lett sedasjon ved hjelp av medikamenter som Valium, Sobril og Rohypnol. Dette er beroligende medikamenter som gir god avslapping under tannbehandlingen. Pasienten tar medikamentet en halv til en hel time før behandlingen og vil være våken under behandlingen. Pasienten skal ikke spise 4-6 timer før behandlingen og må ha noen som kan kjøre seg hjem etterpå.

 

Tannlegene Helene Birkeland Lindtveit og Karianne Treldal har begge  tidligere vært samarbeidstannlege med Tannhelsetjenestens Kompetansesenter Sør og fulgt opp pasienter som har fått innledende behandling og hjelp for odontofobi ved kompetansesenteret.

Bestill tannlegetime

  Personalia

  Har du vært kunde tidligere?

  Er du student?

  Ønsket time?

  Ønsket dag:

  Ønsket tid:

  Ønsket behandler:

  Hva gjelder det?