Søvnapné - Lillesand Tannlegesenter
BESTILL TIME
37 27 05 12 Man 08 – 16|Tir – Tor 08 – 16|Fre  08 – 15

Søvnapné

Snorking er veldig vanlig, med en forekomst i Norge på 20% hos voksne kvinner og 33% hos voksne menn. Fordi snorking kan plage partneren mer enn den som snorker, er det ofte partneren som ønsker dette undersøkt. Snorking i seg selv gir generelt lite symptomer på dagen, men kan føre til redusert søvnkvalitet ikke bare for den som snorker, men også for partneren.

Lider du derimot av flere av disse symptomene som:

 • Høylytt snorking?
 • Kveldningsfornemmelse eller gisping etter pusten under søvn?
 • Dagtretthet eller ekstrem trøtthet om morgenen?
 • Hodepine?
 • Høyt blodtrykk?
 • Angst eller depresjon?

Disse symptomene kan indikere at du lider av søvnapné. Søvnapné kjennetegnes av gjentatte pustestopp om natten og svært ofte høylytt snorking.

Søvnapnéskinne eller snorkeskinne brukes for å dra fram underkjeven mens man sover. Ved at underkjeven holdes i en mer framskutt stilling (ca 0,5cm lenger fram enn vanlig) hindres tungen og den myke ganen i å tette til luftveiene.

Skinnen er ofte førstevalg ved snorkeproblemer uten søvnapnésymptomer, men den brukes også ofte ved behandling av mild til moderat grad av søvnapné. Søvnapné og snorking behandles med samme type skinne, men skinnen tilpasses alltid individuelt.

Dersom det er mistanke om obstruktiv søvnapné vil det ofte være nødvendig å henvise deg videre til spesialister innen søvnmedisin.

Tannleger som behandler søvnapné og snorking bør ha tilleggsutdanning og spesialkompetanse innen behandlingsmetoden.  Derfor har tannlege  Grete Ravndal Tveit hos Lillesand tannlegesenter gjennomført nødvendig kurs i odontologisk søvnmedisin i regi av Den Norske Tannlegeforening.  Dersom du ønsker å vite  om en snorkeskinne/apnéskinne kan være til nytte for deg, kan Lillesand tannlegesenter hjelpe deg.  Ta kontakt for en time til undersøkelse på telefon 37 27 05 12.

Les mer om søvnapné her.

Test deg om du har søvnapné her.

Bestill tannlegetime

  Personalia

  Har du vært kunde tidligere?

  Er du student?

  Ønsket time?

  Ønsket dag:

  Ønsket tid:

  Ønsket behandler:

  Hva gjelder det?